Suceava – Concert tinere sperante

FILARMONICA DE STAT BOTOSANI
Strada  Marchian nr. 5; Botosani, cod: 710 211

Marţi, 10 mai 2011, ora 18,30
Suceava, Sala Casei Culturii

CONCERT de CONCERTE
TINERE SPERANŢE
solişti-elevi ai Colegiului Naţional de Muzică
„Ciprian Porumbescu” Suceava

Dirijor: MIHAIL SECIKIN

Solişti: Mihail Ciprian REUŢ, vioară
Andreea BURDA, oboi
Ada Narcisa MOCANU, flaut
Patricia HARASEMIUC, vioară
Loredana HRECENIUC, oboi
Dinuţa COSTACHE, flaut
Alexandru TCACIUC, trompetă
Bogdan IRINA, clarinet

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul pentru vioară nr. 3, în sol major (partea I)
Solist: Mihail Ciprian REUŢ

Antonio Vivaldi: Concertul pentru oboi în la minor (părţile a II-a şi a III-a)
Solistă: Andreea BURDA

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul pentru flaut în sol major (partea I)
Solistă: Ada Narcisa MOCANU 

Édouard Lalo: Simfonia spaniolă pentru vioară (partea I)
Solistă: Patricia HARASEMIUC

Domenico Cimarosa: Concertul pentru oboi în do major
Solistă: Loredana HRECENIUC

François Devienne: Concertul pentru flaut nr. 4, în sol major (partea I)
Solistă: Dinuţa COSTACHE

Johann Nepomuk Hummel: Concertul pentru trompetă în mi bemol major (părţile a II-a şi a III-a)
Solist: Alexandru TCACIUC

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul pentru clarinet în la major (părţile a II-a şi a III-a)
Solist: Bogdan IRINA

 

MIHAIL CIPRIAN REUŢ. 
Este elev în clasa a VIII-a. Studiază vioara din clasa I, cu profesoara Cristina Ungureanu. La fazele zonale ale Olimpiadei Naţionale a obţinut un premiu II şi patru  premii I. La Concursul Internaţional de la Sighetul Marmaţiei (2009), a primit premiul II, iar la Concursul Internaţional Lira de Aur de la Suceava  premiile III, II şi I. Anul acesta la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de la Timişoara, a prmit Premiul special pentru interpretarea Concertului în sol major (partea I) de Mozart. Aprofundează studiul viorii şi cu maestrul Florin Ionescu Galaţi. A cântat alături de Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, iar acum cântă pentru a două oară cu Filarmonica din Botoşani.

ANDREEA BURDA.
Andreea Burda evoluează pentru prima dată alături de Filarmonica din Botoşani. A început studiul oboiului cu profesorul Vasile Bolnavu, actualmente fiind în primul an de liceu. A participat la două faze zonale ale Olimpiadei de Interpretare obţinând un premiu III şi unul I. La Concursurile de la Piatra Neamţ, Bistriţa şi Suceava (Lira de Aur)  a obţinut un total de 9 premii, I, II, III sau menţiuni. Cel mai valoros rezultat rămâne deocamdată premiul al II-lea obţinut în urmă cu doua săptămâni la Olimpiada Naţională a liceelor, la Cluj-Napoca.

ADA-NARCISA MOCANU. 
Este elevă în clasa a XII-a la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu; a început să studieze flautul din clasa a V-a cu profesoara Mihaiela Săveanu. Din clasa a VI-a participă la Olimpiada Naţională la care obţine două premii II şi un premiu III; la Concursul Naţional Emanuel Elenescu de la Piatra Neamţ a obţinut un premiu I, un premiu II şi trei premii III. Anul acesta,  participarea la Olimpiada Naţională de Interpretare de la Cluj-Napoca, i-a adus în palmares un premiu II. Cântă pentru a treia oară în concert cu Filarmonica Botoşani.

PATRICIA HARASEMIUC
Patricia Harasemiuc este elevă în clasa a XII-a şi studiază vioara de 8 ani sub îndrumarea doamnei profesoare Sveltana Gheorghe. Pe parcursul anilor de studiu a obţinut diferite premii la concursuri naţionale şi olimpiade zonale, participând la numeroase activităţi şcolare, atât în cadrul orchestrei, alături de care a evoluat şi ca solistă, cât şi în cadrul unui cvartet de coarde cu care a obţinut de asemenea premiul I la olimpiadă. Şi ea este la a treia  participare pe scena de concert alături de Filarmonica din Botoşani.

LOREDANA HRECENIUC
Loredana Hreceniuc studiază oboiul la clasa profesorului Vasile Bolnavu. Începînd din clasa a V-a a participat la patru ediţii ale Olimpiadei Zonale de Interpretare, obţinând de fiecare dată premiul I. Deşi este doar în clasa a IX-a are trei participări la faza naţională a Olimpiadei de Interpretare, toate încununate de asemenea cu premiul I. Premii deosebite a obţinut şi la trei ediţii ale Concursului Lira de Aur de la Suceava, iar în anul 2010 a cântat pe scena sălii mici a Ateneului Român din Bucureşti. Se află acum la primul concert cu orchestra alături de filarmonica botoşăneană.

DINUŢA COSTACHE
Dinuţa Costache este elevă în clasa a IX a la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava. Studiază flautul din clasa a IV-a, cu profesoara Mihaiela  Săveanu. Dinuţa Costache a participat în fiecare an la Olimpiade şi diferite alte concursuri, obţinând de fiecare dată rezultate deosebite. Talentul şi seriozitatea au fost răsplătite şi anul acesta cu un premiu I şi o participare în Gala Laureaţilor la Olimpiada Naţională de Interpretare de la Cluj-Napoca. Este la prima participare în concertele dedicate tinerilor muzicieni de către Filarmonica Botoşani.

ALEXANDRU TCACIUC
Alexandru Tcaciuc studiază trompeta din clasa a V-a cu domnul profesor Cristi Ruscior. În decursul anilor a participant la numeroase concursuri şi olimpiade naţionale unde a obţinut mai multe premii dintre care: 4 premii I la Concursul Internaţional Emanuel Elenescu; premiul I la Olimpiada Naţională Suceava (în clasa a VII-a), premiul II la Olimpiada Naţională Cluj Napoca (în clasa a VIII-a), premiul I la Olimpiada Naţională Bucureşti (în clasa a IX-a), premiul II la Olimpiada Naţională Bistriţa (în clasa a X-a), premiul II la Olimpiada Naţională Cluj-Napoca (în clasa a XI-a).

BOGDAN IRINA
Este elev în clasa a XII-a; studiază clarinetul cu profesorul Ciprian Baicu. Are deja un palmares impresionant de premii I la concursuri naţionale şi internaţionale precum: Emanuel Elenescu (Piatra Neamţ), George Georgescu (Tulcea), Lira de Aur (Suceava), premii I la Olimpiadele zonale la care a fost prezent: Bucureşti, Galaţi, Botoşani, Neamţ şi Suceava, precum şi trei premii I şi o menţiune la Olimpiadele Naţionale de Interpretare Instrumentală pentru clasele IX-XII de la Bucureşti, Bacău, Bistriţa Năsăud şi Cluj-Napoca. Cântă pentru a patra oară cu Filarmonica Botoşani.

SURSA

Acest articol a fost publicat în Concerte simfonice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s